Co jsou to SOFT korály do akvária?

SOFT korály (Soft Corals) jsou jednou z nejrozmanitějších skupin korálů, které se používají v akváriích. Tyto korály se odlišují od tvrdých korálů svou měkkou a pružnou texturou a většinou netvoří skalnaté útvary. Místo toho tvoří rozvětvené nebo válcovité útvary, které dodávají akváriu přirozený a zelený vzhled.

Vlastnosti SOFT korálů

SOFT korály se vyznačují svými sytými a jasnými barvami, které mohou zahrnovat různé odstíny žluté, oranžové, fialové a zelené. Tyto korály také mohou mít různé tvarové a texturové varianty, jako jsou vlnité a zářivé vzory.

Nároky na prostředí

SOFT korály nejsou tak náročné na prostředí jako SPS korály, ale stále vyžadují kvalitní a stabilní podmínky, aby mohly prosperovat. Je nutné udržovat správnou teplotu, hladinu kyslíku, hladinu světla a hladinu pH v akváriu. Tyto korály také vyžadují pravidelnou údržbu, jako je čištění a krmení.

Péče o SOFT korály

Péče o SOFT korály je snazší než u SPS korálů, ale stále je nutné dodržovat správné postupy, aby byly zdravé a krásné. Mezi tyto postupy patří pravidelné krmení, čištění a údržba akvária. Je také důležité sledovat hladinu světla, teploty, hladiny kyslíku a hladiny pH v akváriu a případně provést úpravy, pokud je to nutné.

Závěr

SOFT korály jsou skvělou volbou pro začínající akvaristy a pro ty, kteří hledají jednodušší a méně náročnou alternativu ke SPS korálům. Tyto krásné a barevné korály dodají vašemu akváriu neuvěřitelný vzhled a atmosféru a s správnou péčí mohou prosperovat a růst po mnoho let. Tak neváhejte a přidejte do svého akvária několik SOFT korálů a užijte si jejich krásu a rozmanitost!

Zpět do obchodu